вівторок, 21 лютого 2017 р.

Галич учив любити книгу


     5 лютого 2017 року на 82 році життя зупинилося невтомне серце нашого директора Галича Володимира Івановича. 47 років віддав він своє гаряче серце дітям. 
    Працюючи разом, я постійно відчувала турботу і піклування про духовну скарбницю гімназії з боку адміністрації і особисто директора Галича В.І. Як справжній читач, він завжди цікавився новинками літератури і спонукав до читання колег та учнів. На одній із стін гімназійного Залу Слави викарбувані слова В.О.Сухомлинського "День прожитий без книги - марно прожитий день", а "Запорізька правда" від 5 липня 2005 року опублікувала статтю
 М. Плахотіна "Галич учить любити книгу".
     Зустрічаючи новий 2012 рік,  директор гімназії №1 "Сузір'я" В.І Галич виступив на педагогічній раді з ініциативою про створення сучасного бібліотечно-інформаційного центру. З 1 січня по 1 вересня була проведена величезна робота по капітальному ремонту виділеного приміщення у 130 кв.м, виготовленню нових меблів за власним проектом, перенесенню і впорядкуванню книжкового фонду, придбанню комп'ютерної та копіювальної техніки з підключенням до мережі Інтернет. Завдяки кропівкій роботі директора, всього педагогічного, учнівського та батьківського колективів були створенні комфортні умови для читачів під час роботи з друкованими та електронними носіями інформації. 
     Володимир Іванович був дуже відданий рідній гімназії і щиро вірив у всемогутню силу книги. За його ініциативи були надруковані такі видання як: 
- "Славимо гімназію, храм наш науки",
- "Пам'ять сердець" у двох томах, 
-"Літопис Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я"". 
     Остання книга яку, нажаль, не встиг побачити Володимир Іванович, "До вершин педагогічної майсерності" вийшла з присвятою: 
"Світлій пам'яті талановитого вчителя, мудрого керівника, шляхетної людини Володимира Івановича Галича присвячується..."
     Життя продовжується... І ми стараємося працювати як вчив директор, бо усвідомлюємо, що Україні потрібне розумне, з повним багажем знань молоде покоління. 

Немає коментарів:

Дописати коментар