суботу, 21 грудня 2019 р.

Дочекалися зимових свят


          Ми постійно шукаємо щастя й не ймемо віри, що воно зовсім поруч. Щастя в нас самих. Треба просто навчитися радіти й бути вдячним за абсолютно звичайні речі: людей, які довкола тебе, місце, де ти народився, навчаєшся й живеш, рід, який дав тобі традиції та віру. Адже саме народні традиції збирають щороку всіх родичів, дорослих і дітей. Усі разом працюють, готуючись до свят, з покоління в покоління передають добрі справи, а Всесвіт відгукується добром на добро, щедрістю  на щедрість.
         Отож, і в нашому БІЦі всі  читачі весело готувалися до зустрічі Миколая, а далі - Нового року та Різдва Христового. Багатство цікавих книг, особливий аромат  незвичайних смаколиків та розмаїття новорічних іграшок  органічно й гармонійно поєднувалися в освітньому духовному храмі.  Зимова казка  вабила до себе всіх відвідувачів.


      Застелила столи білою скатертиною Галина Іванівна Григор'єва, оріхівська рукодільниця,  та й збудувала з пряників будиночки,  розмістила  кольорові ялинки та сніговиків. А ще на казковій галявині посадила кумедних ведмежат, які граються біля вогнища, пташечок, що прилетіли до годівнички поряд з криницею.  Уся ця зимова краса була припорошена "снігом" , а в будиночках горіли штучні свічечки, що символізували тепло родинного вогнища, батьківські турботи й таємничість святкових див.


      Читачі БІЦу залюбки насолоджувалися таким витворам народного мистецтва: першокласники читали колядки, щедрівки і, навіть, спробували потанцювати, а потім ще й перегорнути сторінки книжечок зимової тематики;


 учні 4-В класу хотіли залишити в пам'яті хвилини релаксації, відображені на світлині;


 поважні семикласниці провели справжню фотосесію біля комплексної виставки
 "ЗИМОВА КАЗКА".
      Талановита рукодільниця Галина Іванівна запросила до своєї АRТ- майстерні учнів 6-Б класу (класний керівник Юйкова Яна Іллівна), щоб навчити їх робити ялинкові прикраси власними руками.


 У кожного на столі були заготовки з пластикових пляшок, клей, розщеплений пінопласт та блискучі присипки. І робота закипіла!  Очі дітей сяяли від задоволення, коли тримали  в руках незвичайну іграшку, яку щойно зробили самі.


      Усі так захопилися роботою в майстерні, що не помітили, як пролунав дзвінок.  Господиня в нагороду за роботу пригостила всіх смачним печивом-"каштанчиками".


 А далі з гарним настроєм дітвора висипала у двір школи, щоб прикрасити ялинки , які ростуть навколо,  новорічними іграшками .  Задоволення не було меж!  А ті, хто встигли зробити кілька прикрас, понесли свої вироби додому, щоб похвалитися перед батьками, чому можна навчитися в бібліотечно-інформаційному центрі "Сузір'я".

  Через декілька днів кондитерськими будиночками захоплювалися дорослі, вчителі української мови та літератури Оріхівської ОТГ, що зібралися в "Сузір'ї" на семінар. Після відвідин уроків, які давали Яремчук Н.І. та Ярмак А.С., у читальному залі БІЦу зібралися всі за круглим столом, щоб обговорити питання про формування читацької компетентності засобами сучасної української літератури, познайомитися з родзинками фонду художньої літератури - книгами з автографами митців слова, почути живе слово читача про прочитаний твір.


      За філіжанкою кави, з новорічними побажаннями учасники  семінару обмінялися своїми поглядами на сучасний урок, поділилися  враженнями від побаченого й почутого. Атмосфера новорічної зали БІЦу дарувала молодим і досвідченим педагогам натхнення й життєву снагу на подальшу креативність у роботі.


     Коли ви відчуваєте, що нависають хмари журби чи долає непояснимий смуток буденності - негайно пориньте в чудовий світ  сучасної української літератури й отримаєте добрячу порцію енергетики, ваш внутрішній акамулятор зможе підзарядитись, і ви справді повірите, що ДИВА існують. Існує магія чарівного українського СЛОВА та безмежної ЛЮБОВІ, які витають у повітрі, кружляють хурделицею й падають вигаданими сніжинками.


Немає коментарів:

Дописати коментар