середу, 19 лютого 2020 р.



      Лютневої днини 2020 року у затишному залі БІЦу зібралися справжні поціновувачі книг на читацький уїк-енд "А шо читаєш ТИ ?" За круглим столом, у колі небайдужих до читання колег, з філіжанкою ароматної кави та різними смаколиками кожен  присутній мав бажання висловити свою  думку про роль книги у його житті, поділитися враженнями від  щойно прочитаного  твору та проілюструвати найяскравіші  цитати з нього.
     Щоб усі книгомани налаштувалися на відверту розмову, їм було запропоновано переглянути презентацію  "Світ книги відкривається наполегливим".  Сучасні науковці доводять, що майбутнє світу залежить від читання, що у вік інформаційних технологій паперові книги ніколи не зникнуть,


 що величезний лікувальний вплив  читання на людину має проведений курс бібліотерапії.
 Як заклик до щирої розмови прозвучали слова: 


Найактивніший користувач БІЦу 2019- 2020 н.р. Жукова С.І. розповіла про своє особисте відношення до літератури, про любов до читання та порадила колегам прочитати найцікавіші книги Світлани Талан і Макса Кідрука, Надії Гуменюк, Василя Шкляра та Марії Матіос.         


   Будім О.Д. неординарно висловився про його власний досвід по підбору книг для читання, про методику комплектування фонду домашньої бібліотеки. Олег Данилович поділився своїми враженнями від читання останньої придбаної  книги Зузак Маркус "Крадійка книг".


Про знайомство з творчістю  сучасних українських письменників  розповіли:
* А.М. Карпій про книги Володимира Лиса;
* Т.В. Андрусіва про прочитані твори Світлани Талан;
* Л.М. Трушова про літературний доробок Люко Дашвар.
* Поезію Ліни Костенко емоційно прочитала Н.М. Плєшкова.
* Буктрейлер до творів письменниць Львівського літературного клубу представила  Т.Г.Таран.
До щирої  розмови приєдналися О.М. Гур'єва,  А.Я. Коршун, Л.М. Ляшенко, В.І. Денисенко, О.В. Соловей, Н.М.Костенко, Р.І. Марченко, Л.І. Дейнега, В.В. Наріжна.


Підтримала бесіду Н.С. Кудіна, яка багато зробила для поповнення фонду БІЦу сучасною літературою і презентувала щойно одержані новинки. 

   Кожен учасник зустрічі одержав краплинку релаксу від щирого спілкування, зробив собі записи "Що читати далі ?", а в подарунок  з посмішкою одержав ключик - закладку від книжкових скарбів БІЦу.


Немає коментарів:

Дописати коментар