четвер, 15 жовтня 2020 р.

 Хай мир панує завжди і спокій навкруги



      Напередодні 14 жовтня у святково прикрашений читальний зал БІЦу  завітали учні 4-А класу, щоб відзначити всі пам'ятні дати цього дня.
 Діти зручно розмістилися у дружньому колі юних патріотів.



 Класний керівник Андрусіва Тетяна Валентинівна розповіла про ті свята, які відзначаються в Україні 14 жовтня, про їх історію та народні традиції.


Перше - це свято Покрови Пресвятої Богородиці. Ємець Софія, Оніщенко Маргарита, Донська Валерія та  Симоненко Дар'я прочитали ліричну поезію з добрими побажаннями Божої благодаті.




 Потім до залу у незвичайному вбранні зайшла сама Покрова (її роль виконала учениця 9-В класу, президент шкільного парламенту Базарова Марія).



 Вона побажала і дітям, і дорослим тепла, миру і злагоди у родинах. Покрова благословила всіх присутніх свята і покрила голівки дівчаток і хлопчиків вишитим рушником. 
Друге свято - це День Українського козацтва. У наше коло приєднався кошовий атаман, роль якого виконав вчитель фізкультури Соломонов В.Ю. Він прийшов, щоб прийняти хлопчиків у козачата і присвоїти їм різні козацькі прізвиська. Хлопці відважно розповідали про свої захоплення і раділи з того, що поповнюють гурт запорізького козачого війська.




Третє свято - це День захисника України. У гості до четвертокласників завітав вчитель курсу "Захист України",
 капітан Денисенко Володимир Васильович. 
На його  привітання: "Слава Україні!" діти голосно відповіли: "Героям слава!"



Володимир Васильович дохідливо розповів  про склад Збройних Сил України.
Діти уважно слухали, що означають нашивки на військовому одязі і як треба готувати себе, щоб бути справжнім захисником України.

А що то за дитяче коло без цікавої книги? Білодід Любов Іванівна, завідувачка БІЦом, представила літературу з книжкової виставки "Святковий жовтень" і порадила дітям прочитати її  разом з батьками у сімейному колі.


На заході було  багато пізнавальних моментів. Діти активно спілкувалися з гостями. А Щербина Дар'я подарувала для всіх гарну українську пісню.



 На святі були присутні завучі - Карпій Аліна Миколаївна та Пересипкіна Тетяна Семенівна. Загальне фотографування тільки додало святкового настрою.






Немає коментарів:

Дописати коментар