понеділок, 30 вересня 2019 р.

БІЦ - територія єдності


       Сучасна система освіти переживає етап реформування та повного перезавантаження. Шкільні бібліотеки є обов'язковим структурним підрозділом Нової української школи, важливим складовим сучасного освітнього середовища . За концепцією НУШ кожна школа повинна мати у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка забезпечить вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, бібліотек, лабораторій.
       У 2012 році на базі шкільної бібліотеки  гімназії №1 "Сузір'я" був створений перший в Оріхівському районі бібліотечно - інформаційний центр для розвитку і самореалізіції кожної особистості, формування покоління, яке здатне вчитися упродовж всього життя і продуктивно розв'язувати нагальні проблеми сучасності.
       30 вересня 2019 року в читальному залі БІЦу зібралися кращі читачі та бібліотекарі Оріхівського району, щоб разом відзначити Всеукраїнський день бібліотек.  Гостями святкового вікенду "БІЦ - територія єдності" були:
 - директор КЗ "ОЗЗСО "Сузір'я" Кудіна Наталя Степанівна та заступники директора - Карпій Аліна Миколаївна, Рябцун Інна Миколаївна;
- методисти відділу освіти, молоді та спорту Оріхівської міської ради Кулік Оксана Костянтинівна і Леонідова Надія Григорівна;
- кращі читачі та бібліотекарі КЗ "НВК "Джерело", КЗ "НВК "Основа",
 КЗ "НВК"Перспектива", філії №3 та №5 КЗ "ОЗЗСО" Сузір'я" Оріхівської міської ради.


        Шанувальників друкованого слова та працівників інформаційного сервісу привітали 
Кудіна Н.С. та Кулік О.К.
    Присутні в залі познайомилися з історією шкільної бібліотеки, яка бере свій початок з далекого 1947 року ХХ ст. та  передевились кадри з фільму "Живи, книго!".


   Любов Іванівна Білодід розповіла про свої сходинки до вершин професійної майстерності за 40 років роботи на посаді шкільного бібліотекаря, про реформування кабінету №1 в сучасну кникозбірню Оріхівського "Сузір'я".



    Перед гостями вікенду виступили учасники Всеукраїнських конкурсів
 "Найкрщий читач України - 2016" Петрова Крістіна,


Дипломант обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання - 2019" Базарова Марія.


 Переможець мережевої акції "Читаємо твори письменників рідного краю" Бутова Анастасія.


 Телефонний діалог за твором Гібсена "Двоє на гойдалці"  представили члени драматичного гуртка, дев'ятикласники Чайка Єгор та Сулиз Дарина. 

       Екскурсія залами БІЦу, коридорами опорного закладу "Сузір'я", перегляд виставок друкованих видань про бібліотечно - інформаційний центр, не офіційне спілкування з ровесниками за філіжанкою чаю - все це створювало атмосферу щирості, викликало приємні враження від  святкового вікенду.  А в книзі відгуків всі підписалися під словами подяки за проведений  захід  і побажання :


 "Будемо чекати нових зістрічів !"


Немає коментарів:

Дописати коментар