вівторок, 29 червня 2021 р.

 55-річний ювілей у Ольги Ліщук


          1 липня 2021 року відзначає свій ювілейний день народження Ольга Миколаївна Ліщук - письменниця і композиторка; членкиня Національної спілки письменників України, Запорізької міської організації композиторів та Всеукраїнської асоціації Весела Січ імені Петра Ребра; бард, волонтерка, провізор і просто чарівна жінка, добрий друг "Сузір'я".
           Народилася Ольга Миколаївна в селі Возвишенка Північно - Казахстанської області у Казахстані.  Батько працював зоотехніком, а мама - вчителькою. Коли донечці виповнилось шість  років, їй на день народження подарували іграшкове піаніно, з якого і почалося її знайомство з музикою. У школі Ольга завжди брала участь у художній самодіяльності, а ще, за проханням матері, складала пісеньки для її учнів.
            Родина часто переїжджала: Казахстан, Росія, Україна. У 1980 році Ольга закінчила Комінтернівську музичну школу в Одеській області, по класу  баяна, а через два роки - Кам'янську середню школу Василівського району Запорізької області із золотою медаллю. Далі навчання на фармацевтичному факультеті Запорізького медичного інституту і одержала червоний диплом. Працювала провізором в аптеках Запорізької області, у шпиталях Північної Африки, Європи та на Близькому  Сході.
          З 2014 року Ольга Миколаївна розпочала активну волонтерську діяльність у зоні АТО в складі "Агітбригади - 333". Величезна любов мисткині до українського слова, патріотичні почуття з вірою у світле  майбутнє України дали поштовх для написання літературних творів. Сьогодні вона моє солідний доробок: 10 книг та два диски з піснями авторки. Книги дуже різножанрові. Серед них збірки поезій і гуморесок, оповідання, фантастичні повісті та роман, пісенники й казки для дітей.



         З 2016 року Ольга Миколаївна щороку бере активну участь у заходах, які проходять під час Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги в Оріхівському "Сузір'ї". Кожна така зустріч відзначається презентацією нової книги, є незвичайним діалогом письменника і читача. Її ініціатива спонукала талановитих дітей нашої школи поєднати життєвий шлях з красою рідного слова і мистецтва. Діти вивчають вірші, читають та інсценують казки, малюють до них ілюстрації, співають пісні. Нам особливо було приємно одержати в подарунок від Ольги Миколаївни "Пісню про "Сузір'я", яка часто звучить на шкільних заходах, урочистих лінійках. Справжнім святом проходить у нас Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія", де читачі представлять свої улюблені книги. Серед таких виступів запам'яталася вражаюча розповідь дипломанта обласного туру  Марії Базарової про книгу Ольги Ліщук "Борщик".
        У цей перший липневий день щиросердно бажаємо Вам, шановна ювілярко, з кожним новим прожитим роком ставати все мудрішою і духовно багатшою. Не зупиняйтеся на досягнутому і примножуйте свої друковані скарби. Хай тільки розширюється коло шанувальників, які разом з Вами плекають  красу рідної української мови. Хай люди, які Вас оточують, завжди підтримують у всіх починаннях і дарують тільки позитивні емоції.
 Ми Вас любимо, цінуємо, поважаємо і чекаємо на нові зустрічі!




1 коментар:

  1. goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish
    goldfish joico titanium goldfish titanium water bottle goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish titanium drill bit set goldfish goldfish edge titanium goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish goldfish babyliss pro titanium goldfish

    ВідповістиВидалити