пʼятницю, 27 березня 2015 р.

БІЦ - територія для творчості та читання
(тиждень дитячої та юнацької книги - 2015)
    Відповідаючи на виклик часу, читачі нашої гімназії  добре розуміють, що "читати - це круто!"
Традиційний тиждень дитячої та юнацької книги згуртував всіх дорослих і маленьких читачів навколо вірного друга - книги.



            "Сторінки книги - це потужні крила,
     Читай, лети на горду висоту!
   Розгорнеш книгу - значить ти відкриєш
              Нову країну, мрію золоту!"


      Перший день тижня відзначився оформленими стендами із фотографіями читацького життя гімназії "Там де книги, там і ми...", книжковими виставками "З ювілеєм, Книго!", "Читай і дивуйся", переглядом фільму "Незвичайні бібліотеки світу".
Читачі 1-5 класів (297 учнів) відвідали БІЦ і привітали друзів з "книжковими іменинами".





   Другий день тижня закликав шестикласників до створення паперової казки "Дерево мудрості" разом із викладачем Запорізької школи мистецтв №3, завідувача відділом образотворчого мистецтва Пєшиковою Світланою Миколаївною.

      


        У читальному залі під ніжні звуки музики діти творили прадавній символ мудрості - сову. А учні 9-10 класів зібралися в музеї, щоб прочитати і послухати голосне слово сучасної української поезії.
      "Героям слава, - кажемо по праву, - бо струм козацький в генах не зачах" - під такою назвою пройшла зустріч в літературній вітальні, де звучали вірші Сергія Жадана, Бориса Гуменюка та Володимира Патоли. 

        Серед гостей заходу була волонтер Дегтяренко Ольга Іванівна. Саме їй були передані книги, зібрані читачами 7-11 класів по акції "Подаруй військовому книгу".
   Дуже хочеться вірити, що "духовні ліки" бібілотерапії допоможуть пораненим героям АТО відновити здоров'я і психологічний стан.


      12 березня читачі були запрошені на ліричний діалог "Поет - Читач". Із захопленням всі слухали живе слово поета Гуляйпільщини Любов Григоріївни Геньби.


   Краса рідного краю і патріотизм, кохання та жіноча ніжність - ось такі теми хвилюють поетесу і директора Гуляйпільського краєзнавчого музею. А вчителі гімназії зібралися за круглим столом на бібіліотечний уік-енд, щоб ближче познайомитися з видатним поетом свогодення. Л.Г. Геньба привезла для гімназійного БІЦу свої книги "Паралель", "Душа іде на сповідь", "Повези мене у красиве", "Обвітрені сувої половчанки".  На кожній книжці автограф з поема, написаний з любов'ю до читача.




      П'ятниця захопила заходами першокласників. Спочатку вони завітали у храм книги, де їх зустріла Червона Шапочка (Піхуля Юля з 11-А класу) і запропонувала цікаву казкову вікторину. А потім читайлики "дегустували твори" "Солодкої бібліотеки", де назви цукерок аналогічні назвам книг.
      По закінченню 5-го уроку в музеї на першокласників чекали батьки, щоб разом провести ранок "Ми тобі, Букварику, дякуємо дуже". Адже найважливіший у житті підручник діти вивчають разом із вчителем, татом і мамою.
      Хочу відмітити, що всі першокласники ще в листопаді стали читачами БІЦ і "книжкові іменини" світкували з успіхами в читанні.


А найкращі читачі 6-8 класів змагалися в ерудиції та начитаності в І турі Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія-2015". Різноманітні теми хвилюють наших читачів: класика і сучасність, поезія і казка, світова та українські літератури. 



Журі уважно вислухало і оцінило 11 конкурсантів, а потім голова (директор районної дитячої бібліотеки) Дідок В.К. оголосила переможців.


      Ними стали Громей Олеся (6-Б кл.), Носенко Анна (7-А кл.) та Маланіна Ксенія (8-Б кл.). Ми бажаємо нових перемог у подальших турах "Книгоманії".


       Тиждень дитячої та юнацької книги продовжували святкувати і восьмикласники. "Не чекайте на диво - дивуйте самі" - так пройшли їхні бібліогастролі з улюбленими книгами. Маланіна Ксенія, Горбачова Оксана та Анікєєва Дарина порадили ровесникам найцікавіші твори, що прочитали самі.
Гучак Катерина (11-Б кл.) прочитала власні поезії, які вже надруковані на сторінках журналу "Всесвітня література в сучасній школі", а потім відповіла на запитання слухачів. Цікаву інформаційну хвилинку про книжкові іменини провели Манелюк Марічка та Дереза Аліна.

"Яке ж воно класне - читання позакласне!" - так говорили дев'ятикласники своєму вчителю світової літератури Кудіній Наталії Степанівні. Уроки їх пройшли в читальному залі БІЦу, де вони спілкувалися про значення книги в житті сучасної молоді та побували на віртуальному вернісажі і познайомилися з пам'ятниками літературним героям.
       В останній день тижня гімназистів порадував новий фотостенд про підсумки проведених заходів. Вірю, що сила Книги збагатить кожного, хто її читає, поважаєі перлини  збирає.




Немає коментарів:

Дописати коментар