пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас

Ти нам залишив прагнення високі,
Шляхи священні, по яких іти
Твого сумління й мужності уроки
Ми бережем і будем берегти.
М. Палієнко
Творчість великого Кобзаря належить до вічно живих явищ. Кожен знаходить в ній щось своє, рідне, близьке по духу, співзвучне своєму настрою та світогляду. І, звичайно, як і малий Тарас кожен хоч раз в житті в хвилини розради або піднесення намагався викласти свої думки на папері, чи то віршованими рядками, чи то художнім образом.
Саме тому, за ініціативи завідувача бібліотечно-інформаційним центром Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» Білодід Любові Іванівни в читальному залі БІЦу було проведено майстер–клас «Пензлем створена краса» з ілюстрування поетичних рядків Т.Г.Шевченка. Цей захід провела завідувач відділом образотворчого мистецтва Запорізької школи мистецтв № 3 Пєшикова Світлана Миколаївна.
Семикласники отримали різнокольорові аркуші із надрукованими уривками з «Кобзаря», які повинні були спонукати юних художників-ілюстраторів до створення шедеврів. Світлана Миколаївна дала поради щодо того, в якому стилі, якими матеріалами виконуються ілюстрації, і нагадала, що
…усі мистецтва, злившись разом,
Красу та Істину несуть.
Добро, Чарівність, Мир і Правда -
Їх неодмінна вічна суть.
Тому гімназисти під звуки пісень на слова Кобзаря намагалися вдало поєднати образотворче мистецтво, художню літературу та свої душевні поривання.
Діти гарно попрацювали: малюнки радували око, дійсно передавали зміст безсмертних рядків, були творчими і виразними. Ніхто не залишився байдужим: ні юні художники, ні їх наставник-митець, ані глядачі, поціновувачі творчості поета. Дійсно, Шевченко живе в кожному з нас!

Учитель української мови і літератури
Таран Т.Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар