середу, 30 березня 2016 р.

Поезія – це завжди неповторність



   Напередодні традиційного тижня гімназії у нашому БІЦ було організовано незвичайну книжкову виставку «Поезія гімназистів». В один ряд стали книги, надруковані у великих видавництвах, періодичній пресі, невеличкі збірочки, зверстані у класі інформатики в серію «Проба пера». Авторами їх є учні та випускники минулих років. Свою творчість на згадку залишили Олександр Павленко та Олена Буланда, Каріна Корохова, Марія Щебетун та Катерина Гучак. Окрасою виставки були два тома книг «Пам'ять сердець» та «Славимо гімназію, храм наш науки».
 Саме в останній збірці, виданій у 2006 році, кожен гімназист міг висловити думки про те, що значить для нього наш навчальний заклад. Відкривши сторінку 54, читаємо вірш «Моя гімназія» учня 8-Б класу Фоміна Валентина.

    

      «Сузіря» - друга наша хата.
     А керівник- то друга мати.
     Розповісти я все не зможу,
     Лиш запросити в «Сузіря» вас можу!







  І ось через 10 років, як дарунок читачам, зустріч з талановитим юнаком, молодим поетом, який нині працює в Києві. Валентин сьогодні – яскравий приклад сучасної української молоді. Минулої осені він був активним учасником І-го фестивалю Запорізької книжкової толоки. Поезія його пронизана любов’ю до України та сучасним баченням патріотизму. 24-річного юнака хвилює інтимна лірика, захоплення мистецтвом, місце кожної особистості на планеті.




Слухачами молодого поета були учні 8-11 класів та вчителі української мови та літератури. А ще на цій зустрічі свої вірші прочитали початківці Шут Данііл (11-А кл.) і Тоцька Анастасія (8-А кл.). Час, проведений в стінах рідної ALMA MATER, навіяв Валентину Фоміну щемні нотки шкільної пори – безтурботне дитинство, серйозні погляди на навчання, роздуми про роль книги в житті людини, бо хоч якби Інтернет не заполонив дозвілля молоді та книга залишається найбільшою цінністю і, щоб видати збірку талановитій людині необхідні чималі кошти.

  Завуч гімназії Кудіна Н.С. щиро подякувала Фоміну Валентину за змістовну зустріч і подарувала пам’ятний гімназійний блокнот для нових творчих шедеврів.  

Немає коментарів:

Дописати коментар