пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Мавка із "Сузір'я"
          Драмі-феєрії "Лісова пісня" Лесі Українки у 2016 році виповнюється 105-річний ювілей.
Адже книги як і люди - мають свою долю і своє життя. Деякі припадають пилом із склеяними сторінками,  не доторкнувшись душі читача, а шедеври перечитуються поколіннями від століття до століття.
        Так, 29 квітня 2016 року в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" зібралися найкращі книгомани Запорізької області на ІІІ тур Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач року".
Близько 50-ти учнів 6-7 класів змагалися в ерудиції, начитаності та літературному інтелекті. Поважне жюрі, підвівши підсумки, оголосило результати.
      Найбільше балів одержала шестикласниця з Оріхова Крістіна Петрова. А далі - змагання буктрейлерів*.
      І ось чарівна Мавка, яка пережила століття, знову покорила сучасних читачів. А біля неї граціозний і прекрасний Лукаш із сопілкою в руках.
І так, фінал обласного ІІІ етапу "Книгоманії-2016" визначив переможців. Звання "Найкращий читач України-2016" серед шестикласників присвоєно учениці Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я" Петровій Крістіні. Їй вручено диплом за І місце, іменну футболку, книги, а найбільша нагорода - травнева поїздка до книжкового Львова.
       Інтерв'ю журналістам телеканалу "Запоріжжя", автограф від запорізького казкаря Санька Сита, екскурсії мальовничими місцями козацького краю - це все події одного дня, які стали незабутнім моментом у житті тих, хто любить книгу.


      Попереду завершення 2015-2016 н.р., свято Останнього дзвоника та прекрасна пора літнього відпочинку. Закликаю всіх скористатися порадою:
"З книгою канікули, байдикувати ніколи!"
*буктрейлер - сучасна форма реклами книги. Основне його завдання - яскраво і образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати читача, спонукати до читання.



Немає коментарів:

Дописати коментар