понеділок, 29 січня 2018 р.

Мистецькі заходи БІЦу

1.  24.01.2018 р.

     Цьогорічний січень став знаменним у мистецькому житті нашої гімназії. 20 січня ми відзначали 19-ту річницю від дня смерті відомої оперної співачки  ХХ століття, нашої землячки - Марії Іванівни Сокіл.



Тривалий час її ім'я було незаслужено забуте на Україні. Лише в 2016 році в Оріхові одну з вулиць перейминовано на вулицю Марії Сокіл .Саме за цією адресою розташована й успішно працює музична дитяча школа імені Марії Сокіл, в якій навчається більше 60-ти наших гімназистів.


Вшановуючи память талановитої землячки, в читальному залі БІЦу пройшли тематичні уроки музики. Вчитель Олена Миколаївна Гур'єва розповіла учням про життєвий та творчий шлях знаменитої співачки,  ознайомила з інформацією в  друкованих виданнях. А потім діти мали змогу почути голос і побачити уривки з фільму "Запорожець за Дунаєм", за участю М. І Сокіл.

 
Гімназисти 9-Б, 3-А і 3-В, 2-Б класів з цікавістю сприймали розповідь про видатну жінку нашого краю і з гордістю відчували себе земляками талановитої співачки.

2.  25.01. 2018 р. 

              Шанувальники творчості видатного поета й барда, композитора й актора

 Володимира Семеновича Висоцького

відзначили його 80-ту річницю від дня народження. Незвичайна виставка "Життя - це пісня" , організована в читальному залі БІЦу, представила читачам книги, папку газетних статтей та 
музичні платівки 70-80-х р.р. ХХ століття. З особливим захопленням користувачі реагували на рарітетні матеріали. Десятикласники навіть намагалися заспівати пісню "Что за кони мне попались привередливые...", а малеча уважно роздивлялися незнайомы "диски". А гімназисти  
8-А класу продивилися уривки з фільму Ельдара Рязанова "Чотири зустрічі з Володимиром Висоцьким".


 3.  26.01.2018 р.

       Тиждень завершився  особливою подією - зустріччю з письменницько - мистецькою делегацією України. На гостини до гімназистів завітали:
Олександр Медко - голова Запорізької обласної спілки письменників,
Анатолій Ажажа - секретар ТУМ "Просвіта",
Пилип Юрик - поет, прозаїк, журналіст,
Микола Білокопитов - письменник, журналіст, голова Всеукраїнської асоціації гумористів і                                              сатириків "Весела Січ" імені Петра Ребра,
Михайло Бурак - поет,
Ольга Ліщук - композитор й поет, бард,
Анатолій Сердюк - співак і композитор,
Михайло Мішин - літератор, автор - виконавець,
Артем Чиж - гімназист 8-Б кл., самодіяльний артист,
Михайло Герасимчук - артист розмовного жанру, м.Київ,
Володимир Ліщенюк - ілюзіоніст, м.Київ,
Віра Юрик - журналістка газети "Запоріька правда", член ВАГіС "Весела Січ".


 Сміх, музика та веселий настрій панували у фізичному кабінеті, музеї та читальному залі БІЦу. Гості презентували нові книги: "Не міліють джерела Дніпрові" (антологія письменників Запорізького краю), № 1-2, 2018 р. "Весела Січ", М.Білокопитов "Весела парочка",
 " Чортзнащо наснилось мені", М.Мішин "Золоті зерна Запоріжжя", О.Медко "Хора" та багато книг по історії нашої країни від товариства "Просвіта". Анатолій Сердюк подарував аудіо  та відео диски із записами своїх прекрасних  концертів.


 Гімназисти 6 - 11 класів були у захвати від спілкування з майстрами слова і музики. Автографи, фотосесія та щирі слова вдячності з надією про майбутні зустрічі. І хай  за вікнами лютують січневі морози, але тепло людського спілкування та щедрість взаємовідносин  дорослих і дітей у той день досягли своєї вершини.






Немає коментарів:

Дописати коментар