суботу, 17 березня 2018 р.

Читати модно! Будь в тренді!

(п'ятий день Всеукраїнського тижня дитячого читання)

    Невже покоління Z не читатиме? Я не вірю. Сьогодні від батьків і вчителів можна почути, що сучасні діти втратили інтерес до книжок.  Що їх більше цікавлять комп'ютерні ігри, забавки на різноманітних гаджетах.
    Після конкурсу "Книгоманія - 2018", який проходив в читальному залі БІЦу, я переконалася, що читання книг дітьми залежить від нас - дорослих. Коли батьки читатимуть  малятам казки з раннього віку, коли на свята даруватимуть книги, коли за круглим столом будуть проводитись сімейні читання, тоді і діти відчують смак духовної  їжі, відкриють сторінки інтелектуальних скарбів.
         Всі учасники конкурсу 16 березня 2018 року вирушили на екскурсію до
 Запорізької обласної бібліотеки  для дітей"Юний читач".




   
 Тепла зустріч з бібліотекарями, екскурсія залами, цікава розповідь про незвичайні книги, про міні книги - таким був початок роботи в бібліотеці "Юний читач".


А далі зустріч із запорізьким казкарем Саньком Ситом. Такий псевдонім має актор, письменник, перекладач Олександр Євгенович Виженко. Його чиста українська  мова веселково переливалася мелодійними звуками у душі дітей. Всі заворожено слухали слово митця і мали бажання придбати  його книгу "Хлопчик - укропчик" з автографом самого автора.


 Діти щиро дякували письменнику за цікаве спілкування  та працівникам бібліотеки за гостинність і подарували казкові торбинки з горіхами - символом нашого міста Оріхова. 


Потім був пізнавальний літературний  квест, зустріч з Мері Попінс , яка щиро запросила на англійське чаювання з дегустацією напоїв та смакуванням цукерок.
Кожен читач був нагороджений дитячим журналом, а команда - переможиця у квесті - книгами.




 Книжковий світ - то особливий світ.
І безкінечний - наче море з небом.
Почати можеш будь - коли політ.
 Для цього просто лиш читати треба !
 




Немає коментарів:

Дописати коментар