понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Шановні мої читачі ! 

Я щиро вітаю вас з Всеукраїнським Днем бібліотек,
 який ми з вами відзначили вчора, 30 вересня.


      Мені особливо приємно, що день народження В.О. Сухомлинського і день бібліотек у календарі майже поряд. У цьому є своя символічність.
      Працюючи у звичайній сільській школі, Сухомлинський величезну увагу приділяв читанню і роботі з книгою на уроці, в позакласних заходах та сімейною вихованні. Тобто, культ книги панує там, де виховується справжній громадянин.
       Після відвідин Павлиської  середньої школи у 2005 році ми з нашим директором Галичем В.І. часто говорили про роль книги в роботі гімназії. Багато ідей Сухомлинського було втілено у життя нашого «Сузіря».
Як і Сухомлинський Володимир Іванович сам особисто займався комплектуванням бібліотечного фонду. Велику увагу приділяв самоосвіті вчителів. У спілкуванні з ними часто запитував: «А ви читали ?»
Уже 20 років як у нас в гімназії міцно прижилася традиція проведення щорічної акції «Родина для БІЦ» по передплаті періодичних видань.
У 2012 році був створений бібліотечно-інформаційний центр за кошти вчителів, батьків, випускників минулих років. Перший свій благодійний внесок зробив Володимир Іванович зі словами: «У мене рука легка на почин». Ми разом з директором розробляли дизайн меблів читальних залів, абонементу. Він сам закупляв люстри, ламінат, підбирав колір фарбування стін. Це говорить про те, що Володимир Іванович старався створити найкращі комфортні умови для всіх користувачів БІЦу – і гімназистів, і вчителів, і батьків.
      На нашій сьогоднішній конференції організована книжкова виставка «Спадщина великих педагогів», яка складається з двох частин:
1. Книги написані В.О.Сухомлинським.
2. Книги написані колективом Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» та  видані за ініціативи Галича В.І. І в кожній з цих книг його передмова.

А ще до вашої уваги презентація порад В.О.Сухомлинського по роботі з книгою, яка проілюстрована фото фрагментами з життя БІЦу і гімназії.



Відеопрезентація

Немає коментарів:

Дописати коментар