пʼятницю, 9 листопада 2018 р.


          Цей святковий день розпочався в читальному залі гімназійного БІЦу
  з нетрадиційного бінарного уроку в 9-Б класі. Проводили його вчитель німецької мови
 Карпенко Любов Миколаївна та завідувач БІЦом Білодід Любов Іванівна.
Метою уроку було ознайомити учнів з історією книгодрукування, визначити роль бібліотеки в культурі народу, зацікавити учнів можливостями роботи сучасного бібліотечно-інформаційного центру. 


Зосереджені старшокласники уважно слухали свого вчителя другої іноземної мови.
Любов Миколаївна толерантно ввела гімназистів у атмосферу іншомовного мовлення , привітала з Днем української писемності та мови,  згадала про ті мови, які вивчаються у нашому навчальному закладі.


Далі завідувач БІЦом розповіла і показала на прикладі історичні пам'ятки давньої писемності: глиняні таблички і берестяні грамоти, дерев'яний диптих і сувої з пергаменту. Одним із експонатів виставки були чорнильниця з гусячим пером - прародичі сучасної кулькової ручки. З вдячністю згадали і імена першодрукарів Йогана Гутенберга та Івана Федорова.


  Що означає слово "бібліотека" і які існують бібліотеки в різних країнах світу дев'ятикласники мали змогу переглянути у відеофільмі "Незвичайні бібліотеки світу".  Український текст фільму учні переклали на німецьку мову  і прокоментували відеокадри. 


 А чим же незвичайна наша бібліотека? По-перше тим, що вона реорганізована у БІЦ, де є і друковані і електронні носії інформації. Діти переклали на німецьку мову ті вислови, які є в читальному залі.


   Чиж Артем взяв інтерв'ю у Любов Іванівни  як досвідченого фахівця бібліотеки, а Кіріченко Анастасія була перекладачем у цьому діалозі.
  Манелюк Анна, Клименко Ксенія , Петрова Крістіна розповіли про свої улюблені книги .



А потім під тиху спокійну мелодію Любов Миколаївна красиво прочитала поезію Г.Гейне "Лорелея". Заворожено слухали гарну вимову вчителя учні і мріяли досконало знати всі мови, які вивчаються в гімназії.


Гості уроку - класний керівник Пріщенко Ольга Леонідівна та в.о. директора Кудіна Наталя Степанівна  висловили свої враження від уроку, подякували вчителю і бібліотекарю та побажали успіхів у навчанні випускникам  основної школи.



Немає коментарів:

Дописати коментар